Creștini, entertainment și opinii

Creștini

Creștinii stau la coada moaștelor sfântului Așteaptă.

Creștinii donează bani pentru catedrală.

Creștinii trăiesc în litera bibliei, dar nu observă incestul.

Dacă s-ar citi fără ”ș”, probabil ar avea mai mult sens pentru majoritate. Dar ce știe majoritatea, ce știu creștinii și de ce ar conta, până la urmă, dacă în afară de materie și vid, restul e doar opinie?

Poate că nu toți ajung să-l caute pe Dumnezeu (sau, exprimat altfel, un sens în existență) privind în interior. Poate unii nu-l caută niciodată în mod conștient. Poate alții îl iau din textele religioase și li se pare suficient. Elementul comun îl reprezintă mediul înconjurător și însăși diversitatea elementelor și a convingerilor. 

Mi-este cel mai frică de cei ce cred că doar părerea lor e cea adevărată, fiind incapabili de alte unghiuri de reflecție.

Canale

Ce se vede la TV și pe alte surse de ”informare” este entertainment cu iz de arsenal. Din păcate, majoritatea consumatorilor nu realizează asta. Nu realizează nici faptul că sunt consumatori.

TV-ul / Youtube-ul creează idoli / modele / ”influenceri”. E natural să o facă.

Cele mai influențabile categorii de persoane sunt copiii și bătrânii, desigur. A nu se citi toți copiii și toți bătrânii, însă, și a nu se citi strict.

Între sinteza zilei / jocuri de putere și celelalte dejecții din trending nu e nicio diferență de fond.

Bineînțeles că ambele canale media se pot folosi și în scop pozitiv. Dar nu e mai fun să te uiți la xtra night show și la dorian popa punându-și smântână pe cap? Retoric, dacă nu e evident.

Da, e doar o opinie, și e a mea. Fără opinii însă, subiectele n-ar exista, și vidul pare plictisitor.

Opiniile se formează fie în urma observației atente și experimentării, fie în urma analizei altor opinii. Varianta a doua este mai ușoară și preferabilă, în general.

Publicat de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.