Credit pentru referendum

Referendumul pentru modificarea constituției a fost o bătaie de joc. În urma lui am aflat însă un număr interesant, de persoane care au ceva în comun: ~3.85 milioane.

Ce întrebări își vor căuta răspuns în continuare:

  • De ce a fost acest referendum abordat astfel de către clasa politică? De ce l-au mai făcut, deși era ușor de anticipat rezultatul? Care-i scopul PSD-ului în ce-l privește?
  • Se va dezice BOR de PSD?

Cam toată lumea a înțeles greșit rezultatul, dpmdv. Românii nu au dat dovadă de acceptare sau toleranță. Nicidecum. Întrebarea neclară de pe buletinul de vot i-a ținut pe mulți în case. Paranoia le spunea că ”ăștia” pot aduce orice modificare constituției odată ce se valida. Lipsa unei amenințări reale care să întărească scopul referendumului i-a lăsat pe alții să-și vadă de treburi. Lipsa unei campanii de informare a contat. Faptul că PSD-ul a ajuns să se identifice cu referendumul a fost de ajuns pentru alt segment. Amintirea referendumului din 2009 a contat de asemenea.

Dacă întrebarea era clară, referendumul era validat. Și întrebarea putea fi redactată de așa natură.

Eu nu știu dacă aș fi votat. Sunt de acord cu demersul, însă consider că trebuia făcut undeva peste 20 de ani, când puteam identifica, poate, o problemă în ce privește minoritățile perverse care încep să ceară acceptare și drepturi – oricum nu vor avea parte de asta în România ”în vecii vecilor”. Noi ne-am găsit să anticipăm tocmai problema asta și să acționăm pentru a o preveni. Cumva paradoxal pentru acest popor, care a stat 25 de ani sub PSD și nu i-a ajuns, neputând anticipa ce urmează la scrutinul din 11 decembrie 2016.

Guvernul, ca și bietul român. N-are bani, dar face credit pentru a-și cumpăra diverse.

Publicat de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.