Adio, PSD

O spun cu o oarecare tristețe. Nu cauzată de regrete, ci de frica a ce urmează.

Voi, amărâților, analfabeților, tâlharilor, nu meritați nimic. Niciun paragraf în manualele de istorie, nicio amintire purtată între generații de cei rămași în țară. Pentru că cei plecați oricum v-au uitat. Și mai bine că au plecat. Nu e loc de lași în procesul de reconstrucție, și-așa avem destui proști de menajat. 

De ce cred că PSD-ul e un capitol încheiat în istoria noastră? E un calcul destul de simplu. Tehnologie, trenduri, incompetență, generații. Se resimte deja in sondajele recente, poate un pic cam prea devreme. Exemplu concret: tineretul e cu ochii pe youtube. Pe lângă Dani Mocanu, lumea privește și la Mikey Hash, Bromania, etc, you know them. Nu că ar fi diferențe mari de calitate al conținutului promovat de cei menționați, dar miștourile (subtile sau nu) omniprezente la adresa PSD & co au deja ecou. La alegerile din 2020, nu vor mai fi așa mulți “indiferenți” (îi știți, “nu votez că n-am cu cine”, “nu votez că n-am de ce”). Va fi un vot puternic anti PSD. Și nici nu au inceput bine cu mesajele subliminale (sau nu). Și mulți “influenceri” ar face-o (sau o fac deja) gratis. Trebuie apreciată contraperformanța. Doar PSD o putea “realiza”. 

Da, știu, românii au memorie scurtă. Repet: tehnologie, generații, trenduri. 2024 e departe, urmează un 2019 plin de neprevăzute. De vârste apropiate cu Iliescu sunt mulți, iar Darwin nu spunea doar bazaconii. 

Da, politica e o curvă. Nu o sa vină un partid (sau, o alianță) la guvernare care va salva barca. Nici nu ar avea cum sau de ce. Speranța constă în existența unor oameni capabili sa înțeleagă fișa postului și să acționeze cu bună credință. Restul depinde de cetățeni. Educă-te singur. Nu mai fi leneș. Nu mai face mizerie. Fii responsabil. Nu spera la o viață bună din pensia pe care ti-o dă statul. Adoptă o conduită personală care să te ajute pe termen lung. 

P.S. Au trecut aproape 30 de ani de la schimbarea forțată de sistem pe care unii încă o numesc Revoluție. Cât va mai dura până la următoarea schimbare și ce formă va lua? Cum se manipulează sistematic masele pentru a se ajunge la concluzia colectivă că această formă a capitalismului nu servește majorității? Cât de ușor va fi de făcut schimbarea, cu toate uneltele pe care tehnologia le oferă deja? Va exista o rezistență a rațiunii? Are sens să înoți împotriva curentului? Se poate concepe o alternativă reală? E ok dacă nu înțelegi sau dacă ți se par demne de ospiciu. Nu-ți bate capul cu ele. Sau, încearcă să-l folosești mai mult. 

Publicat de

Un comentariu la „Adio, PSD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.